14 Noord-Hollandse erfgoedprojecten ontvangen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Veertien erfgoedprojecten krijgen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat in totaal om €239.800.  Dit was de eerste ronde waarin het landelijk bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks bijdragen toekent.

Naast de Noord-Hollandse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ook het landelijke bureau van het Cultuurfonds erfgoedprojecten in de provincie Noord-Holland. Het was de eerste vergadering van de vier vergaderingen die jaarlijks worden gehouden.

Een aantal projecten die een bijdrage mogen ontvangen zijn:
Stichting Huis te Manpad in Heemstede ontvangt een bijdrage van €40.000 voor het herstel van de park- en tuinaanleg. De aanleg van de buitenplaats uit 1630 is nu niet duidelijk zichtbaar, maar zal komende jaren weer zijn oorspronkelijke karakter terugkrijgen.
Aan de restauratie van de Portugese Synagoge in Amsterdam is een uitzonderlijke bijdrage van €107.500 toegekend. Na de restauratie van het exterieur in 2010 en 2011 is nu het interieur aan de beurt. Het interieur van de zeventiende eeuwse synagoge is niet eerder gerestaureerd.
Vijf Noord-Hollandse molens ontvangen een bijdrage van het Cultuurfonds: de strijkmolens B, D en E in Alkmaar, oliemolen De Zoeker in Zaandam en strijkmolen I te Oterleek. Na de restauraties zullen deze molens weer voor lange tijd draai- en maalvaardig zijn.
Met een extra bijdrage van €5.000 kan de restauratie van de Leyland bus 5023, beter bekend als de Bolramer, van het NZH-Vervoer Museum in Haarlem worden voortgezet. De bus heeft jaren in een weiland gestaan en is in slechte staat. Een groep vrijwilligers van het museum neemt de bus onder handen.

Foto:

NZH Vervoer Museum – photo credits: John van de Zwan

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Club Vaudeville Diner-Variété
Tango Extremo duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de...
Read More
0 replies on “14 Noord-Hollandse erfgoedprojecten ontvangen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds”