10-11 november: Zuid-Afrikaanse markt in Haarlem

Op 10 en 11 november vindt in Het Seinwezen in Haarlem een Zuid-Afrikaanse markt plaats. Doel van de markt? De grote verscheidenheid van Zuid-Afrika laten zien: in de ene ruimte waan je je in een Zuid-Afrikaans surfersparadijs, in de andere ruimte word je ondergedompeld in de traditionele culturen. En op weer een andere plek is het net of je je tussen de wilde dieren van het Kruger National Park bevindt.

Uiteraard blijft het hier niet bij: in alle ruimtes zijn ook activiteiten te beleven – van knutselen voor kinderen tot het proeven van de lekkerste Zuid-Afrikaanse gerechten, wijnen en andere dranken. Ook voor echt Afrikaans entertainment is gezorgd: zo is er een verscheidenheid aan Afrikaanse artiesten aanwezig en zal Nonhle Beryl uit de musical The Lion King een optreden verzorgen, samen met twee moderne Afrikaanse dansers.

Daarnaast is de markt een platform voor kleine, lokale kunstenaars met Zuid-Afrikaanse achtergrond. Er zijn handgemaakte sieraden te koop, maar ook kleding, handtassen, kunst en meubilair. Liever zelf iets doen? Voor jong én oud worden workshops georganiseerd, zoals een dansworkshop en een workshop hoofdsjaals knopen. Zijn gasten zo geïnspireerd geraakt dat ze Zuid-Afrika weleens in het echt zouden willen ervaren? Dan kunnen ze terecht bij South African Tourism, het Zuid-Afrikaanse bureau voor toerisme, waar informatie over het land als vakantiebestemming te verkrijgen is.

De markt is geopend op zaterdag 10 november en zondag 11 november van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag wordt tussen 19.45 en 22.00 uur de rugbywedstrijd tussen Zuid-Afrika en Frankrijk op een groot scherm getoond. Bezoek voor meer informatie over het evenement www.kuierkos.com/events en over Zuid-Afrika www.southafrica.net. (Foto: aangeleverd)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Luchtkwaliteit Noord-Holland ook in 2017 binnen wettelijke grens

De provincie Noord-Holland meet jaarlijks de luchtkwaliteit in de regio’s IJmond, Havengebied...
Lees meer